Αναμφισβήτητα, η επένδυση σε πρόσθετα για την WordPress ιστοσελίδα μας, επιτρέπει την εκθετική ανάπτυξη της επιχείρησής μας. Μπορούμε με 10$ να αγοράσουμε τις σπουδές, όπως και τις εκατοντάδες ώρες δουλειάς μίας ομάδας προγραμματιστών, αναπτύσσοντας την εταιρεία μας με το ελάχιστο κόστος.

Στο InterPreneur χρησιμοποιούμε μία πληθώρα εργαλείων (plugins) για σκοπούς σχεδιασμού, χρηστικότητας, προώθησης, παρακολούθησης, και όποιον αντίστοιχο τομέα μπορείτε να σκεφτείτε.

Το κάθε ένα από αυτά, ευθύνεται για μία μεγάλη αύξηση είτε στο πελατολόγιό μας, είτε στην απόκτηση αυθεντίας και δύναμης στην αγορά. Όπως και εξίσου σημαντικά, στον χρόνο που καταναλώνουμε σε χρονοβόρες διαδικασίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο κάθε webmaster στην εποχή μας.

Ελπίζω πως θα βρείτε την παρακάτω λίστα χρήσιμη, και θα ανακαλύψετε το κομμάτι που «έλειπε» από την επιχείρησή σας, για να αποκτήσετε πίσω το «μομέντουμ» της επιτυχίας.

Μπορούμε να εγγυηθούμε στο 99.9% την αξιοπιστία και τις δυνατότητες των εργαλείων, καθώς έχουμε καταλήξει στην χρήση τους μετά από χρόνια έρευνας και δράσης στον χώρο των online επιχειρήσεων.

Μην ξεχάσετε να μας γράψετε στα σχόλια ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα εργαλεία για το WordPress, και ποια είναι εκείνα που βοήθησαν την επιχείρησή σας σε μεγαλύτερο βαθμό.

Visual Composer – Επαγγελματικός & Μοντέρνος Σχεδιασμός Σε Δευτερόλεπτα

Τι Είναι; Τα «page builders» έχουν προσδιορίσει τον σχεδιασμό ιστοσελίδων με την drag & drop χρηστικότητά τους. Χωρίς την παραμικρή γνώση κώδικα και προγραμματισμού, μπορεί ο καθένας να χτίσει μοντέρνες και φιλικές προς όλες τις συσκευές ιστοσελίδες.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Υπάρχουν δεκάδες page builders για WordPress στην αγορά, όμως είτε έχουν περιορισμένες λειτουργίες, είτε αργή απόκριση, είτε.. απαιτούν γνώσεις προγραμματισμού. Το Visual Composer πετυχαίνει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ των παραπάνω, και η δημοτικότητά του μαζί με τις δυνατότητες επέκτασης είναι μέχρι σήμερα ανίκητες.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Σε ιστοσελίδες που απαιτούν μία δυνατή προσωπικότητα, όπως βέβαια και στο InterPreneur. (Δεν χρησιμοποιούμε ουσιαστικά κάποιο «θέμα», όλη η ιστοσελίδα είναι χτισμένη με τα εργαλεία του VC).

Και Τα Αρνητικά; Τα διαφορετικά εφέ/modules/σχεδιαστικά κομμάτια του VC παραείναι πολλά. Ένας αρχάριος στην χρήση του σίγουρα θα καταναλώσει αρκετό χρόνο μέχρι να γνωρίσει τις επιλογές και να χτίσει την σελίδα που έχει ακριβώς στο μυαλό του.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Drag & drop κατασκευή ιστοσελίδων χωρίς γραμμή κώδικα.
 • Εκατοντάδες έτοιμα modules που καλύπτουν δεκάδες χρήσεις.
 • Απόλυτος έλεγχος – φιλικός για νέους χρήστες, παντοδύναμος για έμπειρους.

Τιμή: 33$(±XX€)/Ιστοσελίδα

Δείτε Επίσης: Το ανεπτυγμένο builder του WPMU στο τέλος του άρθρου, όπως και το θέμα Divi από την Elegant Themes.

Οι Καλύτερες Επεκτάσεις Για Το Visual Composer:

 • Composium
 • Ultimate Addons for Visual Composer
 • Visual Composer Extensions All-in-One
 • Επίσημος Σύνδεσμος Visual Composer
 • Το Visual Composer υποστηρίζει απόλυτα την Ελληνική γλώσσα.

Επίσημος Σύνδεσμος Visual Composer

UberMenu – Ένα Μενού Που «Πάει» Παντού, Από Τον Έλληνα Προγραμματιστή Χρήστο Μαυρίκο

Τι Είναι; Το πιο ευέλικτο WordPress μενού/μπάρα πλοήγησης που υπάρχει. «Εφαρμόζει» άμεσα σε όποιο θέμα και να χρησιμοποιείτε, και προσφέρει κυριολεκτικά χιλιάδες επιλογές.. σε όλα. Οριζόντια, κάθετα, σε footer, άλλο μενού ανά σελίδα, και drag & drop σχεδιαστική φιλοσοφία στα πάντα.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Καθώς προσφέρει απόλυτη προσαρμογή σε ιστοσελίδες κάθε φύσης, είναι άμεσο στην χρήση δίχως ίχνος κώδικα, και περιλαμβάνει πλουσιότατες οδηγίες χρήσης τόσο σε γραπτή όσο και βίντεο μορφή. Αν απορείτε, μάθαμε πως ο δημιουργός είναι Έλληνας μήνες αφού ξεκινήσαμε να το χρησιμοποιούμε αποκλειστικά, και φυσικά αυτό μας χαροποιεί ακόμα περισσότερο!

Που Το Χρησιμοποιούμε; Σε όλες τις WordPress ιστοσελίδες.

Και Τα Αρνητικά; Είναι ανύπαρκτα.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Άμεσος, drag & drop σχεδιασμός.
 • Χιλιάδες επιλογές προσαρμογής.
 • Απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε κάθε θέμα (theme).
 • Ανεπτυγμένες δυναμικές λειτουργίες για προχωρημένους χρήστες.

Τιμή: 18$(±XX€)/Ιστοσελίδα

Δείτε Επίσης: Δεν έχουμε κάποια περαιτέρω πρόταση να κάνουμε, καθώς απλά θα γέμιζε χώρο χωρίς να σας προσφέρει έστω και την μισή αξία του UberMenu. Το κάθε θέμα έχει το δικό του ιδιαίτερο μενού, παρ’ όλα αυτά στο 95% των περιπτώσεων δεν «κάνει» ακριβώς αυτό που θέλουμε.

Επίσημος Σύνδεσμος UberMenu

Το UberMenu υποστηρίζει απόλυτα την Ελληνική γλώσσα, και έχει κατασκευαστεί από τον συμπατριώτη μας Χρήστο Μαυρίκο.

SiteGround – Ασύγκριτη Τεχνική Υποστήριξη & Οικονομικές Ταχύτητες

Τι Είναι; Μία Βουλγαρική εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που έδωσε τα πάντα στην εξυπηρέτηση πελατών, και κέρδισε. Είναι αξιοσημείωτη επίσης η ανάπτυξη της WordPress υποστήριξης, με εργαλεία και κώδικα για να υποστηρίξουν στο έπακρο τις δυνατότητες και την απόκριση της πλατφόρμας. Είναι επίσης ενεργοί στο Joomla.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Εξυπηρέτηση πελατών. Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης μίας ιστοσελίδας, μπορεί να εκτιμήσει απόλυτα την αξία της 24/7 ζωντανής υποστήριξης (με μέγιστη αναμονή 30 δευτερόλεπτα – προσωπικά δεν έχω περιμένει πάνω από 10 για να συνδεθώ, μέσα σε περισσότερες από 200 επικοινωνίες. Η τεχνική υποστήριξη δεν πάει πίσω, με μέγιστο χρόνο απόκρισης 15 λεπτά, ακόμα και για τις πιο σύνθετες τεχνικές απαιτήσεις.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Σε όλες τις WordPress ιστοσελίδες, όπως βέβαια και το InterPreneur.

Και Τα Αρνητικά; Τα προγράμματα cloud & dedicated hosting ίσως έρθουν λίγο ακριβά σε μερικούς webmasters.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Ανεπτυγμένο σύστημα φιλοξενίας WordPress ιστοσελίδων.
 • 24/7 ζωντανή υποστήριξη, 15 λεπτά μέγιστος χρόνος επίλυσης κάθε τεχνικού προβλήματος.
 • Έτοιμη προχωρημένη λύση WordPress caching για γρήγορες ιστοσελίδες.

Τιμή: Από 3.95$(±XX€)/Μήνα

Δείτε Επίσης: Πολύ δύσκολα θα βρείτε κάποια τόσο αξιόπιστη εταιρεία Web Hosting σε αυτό το χρηματικό εύρος. Αν το budget όμως σας το επιτρέπει στραφείτε στην WPEngine χωρίς 2η σκέψη.

Επίσημος Σύνδεσμος SiteGround

WooCommerce – Η Μεγαλύτερη WordPress Eshop Πλατφόρμα

Τι Είναι; Το πιο δημοφιλές δωρεάν εργαλείο για να μετατρέψετε την WordPress σελίδα σας σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπορείτε κυριολεκτικά να ξεκινήσετε να πουλάτε σήμερα, χωρίς κανένα κόστος.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Λόγω της δημοτικότητάς του. Κακά τα ψέματα, όσο περισσότεροι webmasters χρησιμοποιούν ένα εργαλείο, τόσο μεγαλύτερη και πιο άμεση τεχνική υποστήριξη μπορούμε να βρούμε σε κάθε τομέα, όπως και απρόσκοπτη συνεργασία με εκατοντάδες άλλα δημοφιλή WordPress εργαλεία και θέματα.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Σε ηλεκτρονικά καταστήματα που εμπορεύονται φυσικά προϊόντα.

Και Τα Αρνητικά; Τα δεκάδες add-on plugins που εμπορεύεται η εταιρεία προσφέρουν μικρή χρηστικότητα, και διαθέτονται σε «αστρονομικές» συγκριτικά τιμές. Ευτυχώς, θα βρείτε εκατοντάδες χρήσιμα plugins (δωρεάν και μη) από άλλους προγραμματιστές. Επίσης αν το κατάστημά σας περιέχει πάνω από 2.000 προϊόντα ίσως θέλετε να κοιτάξετε εταιρικές λύσεις από την Magento, καθώς το WooCommerce «ζορίζεται» με χιλιάδες προϊόντα και αρχάριο προγραμματισμό.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Άμεσο στήσιμο – εμπόριο φυσικών και ηλεκτρονικών προϊόντων.
 • Η πιο δημοφιλής WordPress e-shop πλατφόρμα με διαφορά.
 • PayPal πληρωμές χωρίς επιπλέον κόστος.

Τιμή: Δωρεάν. (Η εταιρεία προσφέρει δεκάδες θέματα και επεκτάσεις για την πλατφόρμα, επί πληρωμή).

Δείτε Επίσης: Το EasyDigitalDownloads αν ενδιαφέρεστε καθαρά για ψηφιακά προϊόντα.

Επίσημος Σύνδεσμος WooCommerce

Το WooCommerce υποστηρίζει απόλυτα την Ελληνική γλώσσα.

Easy Digital Downloads – Ο Πιο Άμεσος Τρόπος Να Πουλήσετε Ψηφιακά Προϊόντα

Τι Είναι; Ένα δωρεάν πρόσθετο για το WordPress που θα σας επιτρέψει να το μετατρέψετε σε ένα κατάστημα ψηφιακών προϊόντων.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Καθώς είναι η πιο πλήρης, και ταυτόχρονα άμεση λύση για το εμπόριο ψηφιακών προϊόντων.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Σε ηλεκτρονικά καταστήματα που εμπορεύονται ψηφιακά προϊόντα.

Και Τα Αρνητικά; Παρόμοια με το WooCommerce, ενώ είναι δωρεάν, η εταιρεία προσφέρει δεκάδες επεκτάσεις επί πληρωμή, προσφέροντας μικρή αξία, σε πολύ ακριβές τιμές. Ευτυχώς υπάρχουν μερικοί προγραμματιστές που προσφέρουν καλύτερες λύσεις, και γενικότερα η χρήση τους δεν είναι όσο απαραίτητη όσο στο WooCommerce. Το EDD προσφέρει πολλά, από μόνο του.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Άμεσο στήσιμο – πουλήστε ψηφιακά προϊόντα την ίδια μέρα.
 • PayPal πληρωμές χωρίς επιπλέον κόστος.

Τιμή: Δωρεάν. (Η εταιρεία προσφέρει δεκάδες θέματα και επεκτάσεις για την πλατφόρμα, επί πληρωμή).

Δείτε Επίσης: Το WooCommerce αν ενδιαφέρεστε για φυσικά προϊόντα.

Επίσημος Σύνδεσμος EasyDigitalDownloads

LearnDash – Ψηφιακή Διδασκαλία Για WordPress – Μοντέρνα & Χωρίς Κώδικα

Τι Είναι; Ένα WordPress πρόσθετο που σας προσφέρει μία πλατφόρμα δημιουργίας και εμπορίου ψηφιακών μαθημάτων, με ανεπτυγμένα τεστ/quiz, φιλικό περιβάλλον και μοντέρνα χρηστικότητα.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Για την πληθώρα δυνατοτήτων του σε σχέση με ανταγωνιστικά εργαλεία, την δυνατότητα εισαγωγής δυνατών gamification στοιχείων, και την υποστήριξη της κοινότητας.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Σε ιστοσελίδες που θέλουν να προσφέρουν υλικό κάθε φύσης, επί πληρωμή, όπως και στο InterPreneur (αν και ακόμα δεν προσφέρουμε κάποιο μάθημα, ήδη είναι υπό κατασκευή το δωρεάν μάθημα ανεπτυγμένης χρήσης για την πλατφόρμα IP SEO Tools, όπως και ένα μάθημα πάνω στο Facebook Advertising, για αρχάριο, και προχωρημένο επίπεδο).

Και Τα Αρνητικά; Θα αποβεί ελαφρώς χρονοβόρο να περάσετε το έτοιμο υλικό σας μέσα στην φιλοσοφία ιεραρχίας της πλατφόρμας.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Καθορισμένα επίπεδα ανάλογα με κάθε κεφάλαιο του μαθήματος (π.χ. δωρεάν το 1ο κεφάλαιο, επί πληρωμή το υπόλοιπο, και πολλές ακόμα επιλογές).
 • Άμεση και εύκολη χρήση κάθε φύσης πολυμέσων (βίντεο, ήχος κλπ.)
 • Φιλικότητα προς τον χρήστη, και έξυπνη αποθήκευση επίδοσης και στατιστικών.

Τιμή: 99$(±XX€) (χωρίς περιορισμό χρήσης στον αριθμό των ιστοσελίδων).

Δείτε Επίσης: Το CoursePress από την WPMU έρχεται πολύ κοντά στις δυνατότητες του LearnDash, και συμφέρει φυσικά τους συνδρομητές του WPMU.

Επίσημος Σύνδεσμος LearnDash

Το LearnDash υποστηρίζει απόλυτα την Ελληνική γλώσσα.

Filament Flare – Μοντέρνος, Δωρεάν & Άμεσος Τρόπος Για Να Μοιραστούν Οι Επισκέπτες Το Υλικό Σας

Τι Είναι; Ένα social media sharing πρόσθετο, με δεκάδες λειτουργίες. Διαλέξτε την αισθητική, τα social media και την τοποθέτηση, κρατώντας τα στατιστικά κοινοποιήσεων για κάθε κομμάτι υλικού ξεχωριστά.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Για την ευκολία χρήσης του, όπως και την αισθητική του τελειότητα.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Παντού! Σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή σελίδα υπάρχει ανάγκη για social sharing, είναι η πιο άμεση και καλή λύση, και φυσικά δωρεάν! (Αν απορείτε, στο InterPreneur χρησιμοποιούμε το monarch, ένα πρόσθετο αντίστοιχων δυνατοτήτων από την Elegant Themes, καθώς προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για την συγκεκριμένη χρήση μας).

Και Τα Αρνητικά; Κάποιες λειτουργίες απαιτούν την αναβάθμιση του εργαλείου, όμως σε σχέση με τον ανταγωνισμό προσφέρει τις περισσότερες δωρεάν, σημαντικές λειτουργίες.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Μεγάλη ποικιλία social network.
 • Επιλογή ανάμεσα σε like και share.
 • Καταμέτρηση στατιστικών και επιλογές τοποθέτησης.

Τιμή: Δωρεάν. (Η Pro έκδοση κοστίζει 9€/Μήνα).

Δείτε Επίσης: Το Monarch από την Elegant Themes, όπου αξίζει περισσότερο να επενδύσετε σε όλο το πακέτο με θέματα και εργαλεία που προσφέρουν.

Επίσημος Σύνδεσμος Filament Flare

MailChimp – Το Πιο Δυνατό Δωρεάν Εργαλείο Που Μπορείτε Να Βρείτε

Τι Είναι; Μια πλατφόρμα email marketing. Σας επιτρέπει να συλλέγετε τα email των επισκεπτών σας, να τα καταχωρείτε όπως επιθυμείτε, και να τους αποστέλλετε καμπάνιες όπου χτίζετε με drag & drop λειτουργικότητα και μοντέρνο σχεδιασμό.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Λόγω της δημοτικότητάς του, όπως και των επιλογών σε κάθε τομέα. Το 99% των εργαλείων/θεμάτων που έχουν την παραμικρή σχέση με email, συνεργάζονται απόλυτα με το MailChimp.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Παντού.

Και Τα Αρνητικά; Δεν υπάρχει στην ουσία κανένα αρνητικό, ή περιορισμός.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Άμεσο στήσιμο.
 • Μοντέρνος σχεδιασμός και χρήση πολυμέσων χωρίς κώδικα.
 • Υποστήριξη και συνεργασία με το 99% των WordPress email εργαλείων.

Τιμή: Δωρεάν. (Μέχρι 2.000 συνδρομητές & 12.000 email/μήνα).

Δείτε Επίσης: Υπάρχουν δεκάδες δημοφιλείς πλατφόρμες στον τομέα του email marketing. Θα μπορούσατε να κοιτάξετε άλλες αντίστοιχα δυνατές λύσεις στο Aweber και το GetResponse, όμως προσωπικά δεν θα σας προτείναμε οτιδήποτε πέρα από το MailChimp.

Μία μεγάλη εταιρεία θα πρέπει να στραφεί σε λύσεις CRM (Customer Relationship Management), έναντι Email Marketing. Η καλύτερη πλατφόρμα με διαφορά που έχουμε να σας προτείνουμε είναι το InfusionSoft όσων αφορά την δύναμή του στον αυτοματισμό των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, και το SalesForce όσον αφορά την ποικιλία των λειτουργιών του.

Επίσημος Σύνδεσμος MailChimp

Σας προτείνουμε επίσης να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν WordPress πρόσθετο της MailMunch, για την δημιουργία popup, slider και embedded φορμών.
Το MailChimp υποστηρίζει απόλυτα την Ελληνική γλώσσα.

WordPress SEO by Yoast – Δωρεάν Εγκατάσταση – Το Τεχνικό SEO Πλέον Είναι Ένα Με Το WordPress

Τι Είναι; Το πιο δημοφιλές WordPress SEO πρόσθετο. Θα γίνει «ένα» με την ιστοσελίδα σας, επιτρέποντας την άμεση προσθήκη τίτλων και περιγραφών για το Google, όπως και ξεχωριστές επιλογές για τις κοινοποιήσεις κάθε κοινωνικού δικτύου.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Καθώς καλύπτει όλους τους τεχνικούς τομείς για μία ιστοσελίδα με γερές SEO βάσεις, και έχει συνεχή υποστήριξη.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Σε κάθε WordPress ιστοσελίδα.

Και Τα Αρνητικά; Μην δώσετε μεγάλη βάση στην βαθμολογία SEO που σας δίνει το εργαλείο, έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες, ειδικά για την Ελληνική γλώσσα.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Συμπληρώστε όσα χρειάζεστε μέσα από το άρθρο/σελίδα σας.
 • Στήστε άμεσα δεκάδες SEO πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα σας.

Τιμή: Δωρεάν. (Η εταιρεία προσφέρει μερικές επεκτάσεις για το εργαλείο, επί πληρωμή).

Δείτε Επίσης: Το WordPress All In One SEO είναι ένα επίσης δημοφιλές εργαλείο, δεν θα το προτείναμε όμως.

Επίσημος Σύνδεσμος WordPress SEO by Yoast

Το WordPress SEO by Yoast υποστηρίζει απόλυτα την Ελληνική γλώσσα.

IP SEO Tools – Η Πιο Πλήρης SEO & Marketing Πλατφόρμα Για Την Επιχείρησή Σας

Τι Είναι; 16 online εργαλεία για SEO & Marketing έρευνα, ανάλυση, και εφαρμογή. Με απλά λόγια, ο πιο οργανωμένος και άμεσος τρόπος για να ανεβάσουμε οποιαδήποτε λέξη κλειδί/σελίδα, στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Λόγω των παντοδύναμων στατιστικών και αναλύσεων που προσφέρει η πλατφόρμα, όπως και τις δυνατότητες παρακολούθησης του ανταγωνισμού και της αγοράς, όπως και το χτίσιμο συνδέσμων.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Σε κάθε ιστοσελίδα σε συνεργασία με το Google Analytics, ώστε να έχουμε μία πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση της απέναντι στις μηχανές αναζήτησης.

Και Τα Αρνητικά; Καθώς το ανεπτυγμένο μάθημα χρήσης της πλατφόρμας (που θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές) είναι ακόμα υπό κατασκευή, ίσως κάποιος τελείως αρχάριος στο SEO αντιμετωπίσει μερικές δυσκολίες (είμαστε εδώ 24/7 για να σας βοηθήσουμε).

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Έρευνα, ανάλυση, και εφαρμογή σε εταιρικά επίπεδα.
 • Επίγνωση ανταγωνισμού και αγοράς (σαν να είχατε τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών σας).
 • Τεράστιο βάθος ιστορικών στατιστικών και αναλύσεων.
 • Η μόνη λύση για μία ιστοσελίδα που θέλει να ανέβει στην πολυπόθητη πρώτη σελίδα των Google αποτελεσμάτων.

Τιμή: Από 11.97€/Μήνα (μπορείτε να επισκεφτείτε δωρεάν την πλατφόρμα, και να δείτε μόνοι σας την δύναμή της μέσω μίας demo ιστοσελίδας εδώ).

Δείτε Επίσης: Η πλατφόρμα της Moz έχει ανάλογες δυνατότητες, ρίχνοντας την βαρύτητα σε άλλους τομείς, όμως ουσιαστικά δεν θα καταφέρετε να βρείτε μία πλατφόρμα αντίστοιχης δύναμης σε τόσο οικονομικές τιμές. (Αν τα καταφέρετε ενημερώστε μας!)

Επίσημος Σύνδεσμος IP SEO Tools

Τα IP SEO Tools υποστηρίζουν απόλυτα την Ελληνική γλώσσα.

JivoChat – Το Live Chat Του 2017

Τι Είναι; Ένα πρόσθετο που σας δίνει την δυνατότητα να προσθέσετε την δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας σε κάθε σελίδα της επιλογής σας, είτε γραπτώς, είτε με το μικρόφωνό σας.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Καθώς προσφέρει περισσότερες από 20 παντοδύναμες λειτουργίες, ασύγκριτες με κάθε ανταγωνιστικό εργαλείο. Συνοπτικά, μπορείτε να δείτε τι γράφει ο πελάτης όσο το γράφει, να αποθηκεύσετε αυτόματα φράσεις, να στείλετε αυτόματα μηνύματα και πολλά ακόμα.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Στην υποστήριξη της πλατφόρμας IP SEO Tools και την απόκτηση νέων πελατών.

Και Τα Αρνητικά; Κανένα.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Σχεδιασμός στην αισθητική της σελίδας σας.
 • Δεκάδες ανεπτυγμένες λειτουργίες που δεν θα βρείτε σε κανένα αντίστοιχο εργαλείο.
 • Στατιστικά επικοινωνιών, όπως βέβαια και αποθήκευση των συνομιλιών σας.

Τιμή: Δωρεάν. (Παρ’ όλα αυτά όλες οι ανεπτυγμένες λειτουργίες ξεκινάνε από 10.49$/Χρήστη/Μήνα).

Δείτε Επίσης: Δεν έχουμε κάποιο άλλο εργαλείο να σας προτείνουμε που αγγίζει τις παραπάνω λειτουργίες.

Επίσημος Σύνδεσμος JivoChat

Το JivoChat υποστηρίζει απόλυτα την Ελληνική γλώσσα.

Google Analytics – Κάθε Κλικ Στην Ιστοσελίδα Σου Καταγράφεται Με Ανάλυση

Τι Είναι; Μία πλατφόρμα παρακολούθησης και ανάλυσης της επισκεψιμότητας (και όχι μόνο) της ιστοσελίδας σας.

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Ανεξάρτητα από τις εξειδικευμένες ανάγκες που έχει κάθε online επιχείρηση, είναι «υποχρεωμένη» να έχει εγκατεστημένο τον κώδικα του Google Analytics. Η αξία είναι ασύγκριτη.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Μετά την αγορά ενός καινούριο domain και την εγκατάσταση στον web host, είναι η πρώτη δουλειά που κάνουμε.

Και Τα Αρνητικά; Το βάθος της πλατφόρμας είναι ασύλληπτο, με αποτέλεσμα να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις για την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων στο έπακρο.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Όλα. Αν δεν έχετε εγκατεστημένο το Google Analytics, κάντε το τώρα.

Τιμή: Δωρεάν.

Δείτε Επίσης: Μία πολύ διαδεδομένη λειτουργία στον τομέα της ανάλυσης σήμερα είναι τα heatmaps. Υπάρχουν βέβαια αντίστοιχες δυνατότητες στο Google Analytics, αλλά αν θέλετε κάτι πιο βαθύ κοιτάξτε το CrazyEgg.

Επίσημος Σύνδεσμος Google Analytics

Το Google Analytics υποστηρίζει απόλυτα την Ελληνική γλώσσα.

WPMU Dev – 350+ Θέματα & Plugins, Ατελείωτη Υποστήριξη Για Την Μεγαλύτερη Value For Money Πλατφόρμα

Τι Είναι; Μία εταιρεία με δέκα+ χρόνια εμπειρία στο WordPress. Αν αυτό δεν φτάνει, η πασίγνωστη συνδρομή τους προσφέρει μία απεριόριστη άδεια χρήσης (σε όσες ιστοσελίδες θέλετε), με 350+ εργαλεία που μπορούν να καλύψουν πραγματικά κάθε ανάγκη (αισθητική, προγραμματιστική ή προωθητική), και ένα page builder theme που μπορείτε να προσαρμόσετε ακριβώς στην αισθητική σας (όπως αντίστοιχα με το visual composer).

Γιατί Το Χρησιμοποιούμε; Καθώς με ένα μόνο πίνακα ελέγχου μπορούμε να ελέγξουμε τα εργαλεία και τις λειτουργίες εκατοντάδων ιστοσελίδων ταυτόχρονα, ενώ έχουμε στα χέρια μας σχεδόν το οτιδήποτε θα μπορούσαμε να χρειαστούμε, για οποιονδήποτε σκοπό μέσα σε μία ιστοσελίδα.

Που Το Χρησιμοποιούμε; Το page builder θέμα σε εταιρικές ιστοσελίδες, και τα WordPress πρόσθετα παντού.

Και Τα Αρνητικά; Η πλατφόρμα καλύπτει πραγματικά τόσους πολλούς τομείς, που σίγουρα στον κάθε ένα θα βρείτε ένα καλύτερο εργαλείο. Όμως θα σας κόστιζε τουλάχιστον 30 φορές παραπάνω χρήματα για να καλύψετε αυτούς τους τομείς, με ξεχωριστά εργαλεία.

Αξιοσημείωτα Χαρακτηριστικά:

 • Πρόσθετα για SEO, Marketing, Online επιχειρήσεις και καταστήματα, Δημοσίευση, Κοινότητες, Multisite, Buddypress κλπ. κλπ.
 • Ανεπτυγμένο page builder θέμα με ατελείωτες σχεδιαστικές δυνατότητες.
 • Πιθανόν η πιο δυνατή κοινότητα WordPress παγκόσμια, με τρομερή τεχνική υποστήριξη 24/7 (αν βοηθάτε άλλους χρήστες, μπορεί μέχρι και να αποκτήσετε δωρεάν συνδρομή εφ’ όρου ζωής στο WPMU).
 • Αν ασχολείστε με multisite, social networking και σχετικές λειτουργίες, είναι μία απαραίτητη πλατφόρμα για το WordPress.

Τιμή: Από 24.50$/Μήνα (Για περιορισμένο χρόνο μπορείτε να αποκτήσετε 60% έκπτωση στην πλατφόρμα, αν επισκεφτείτε την σελίδα θα δείτε την αντίστοιχη προσφορά σε popup. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε ένα τεράστιο αριθμό από τα εργαλεία σε δωρεάν εκδόσεις).

Επίσημος Σύνδεσμος WPMU

Το WPMU Dev υποστηρίζει απόλυτα την Ελληνική γλώσσα.

Εσείς ποια εργαλεία χρησιμοποιείτε στην WordPress σελίδα, ή την ηλεκτρονική επιχείρησή σας; Ποια πιστεύετε έχουν καθορίσει την ανάπτυξη της εταιρείας σας;

Συνεργατικοί Σύνδεσμοι

Έχουμε εμπειρία χρόνων με τα παραπάνω εργαλεία, και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα για τις δυνατότητές τους. Το 1/3 των συνδέσμων είναι συνεργατικοί, αυτό σημαίνει πως ίσως πάρουμε ένα μικρό μερίδιο από την αγορά σας (σε μερικές περιπτώσεις δίνοντας και μία καλύτερη τιμή σε εσάς). Δεν σημαίνει πως επηρεαζόμαστε στην προώθηση κάποιου συγκεκριμένου εργαλείου.