Οδηγός Semantic SEO για το 2017

Οι SEO αναλυτές μας μαζέψανε επίκαιρες και πρακτικές συμβουλές για τις τελευταίες τεχνικές, και δημιουργήσαμε μία σύνοψη για εσάς στον Οδηγό Semantic SEO για το 2017.

Διαβάστε τον Οδηγό για να μάθετε τις τελευταίες τάσεις βελτιστοποίησης που προωθεί η Google για τον Έλεγχο SEO Περιεχομένου, τη Σήμανση Δομημένων Δεδομένων, τη Βελτιστοποίηση Εσωτερικών Συνδέσμων και το SEO για κινητές συσκευές – και δείτε πως μπορείτε να τις εφαρμόσετε.

Αναζήτηση Λέξεων Κλειδιά (Keyword Research)

Αναβαθμίσαμε το εργαλείο “Πάρτε Προτάσεις” με τη δυνατότητα να ψάχνει μόνο για προτάσεις από long-tail keywords. Απλά ενεργοποιήστε την επιλογή, και θα πάρετε προτάσεις που περιέχουν τις λέξεις κλειδιά που ορίσατε στην αναζήτησή σας.

SEO Ανάλυση (SEO Analysis)

1. Πλέον θα σας ενημερώνουμε πάντα για την ύπαρξη της ετικέτας NOINDEX στο εργαλείο SEO Σελίδων Προορισμού. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν αναλύετε σελίδες που είναι κλειστές για καταχώρηση σε μηχανές αναζήτησης.

2. Αν αναθέτετε την επιδιόρθωση τεχνικών προβλημάτων στον προγραμματιστή σας, πλέον μπορείτε να είστε σίγουροι πως δε θα χάσουν ούτε ένα στοιχείο από την ανάλυση των σελίδων προορισμού.

Πλέον, όταν εξάγετε την αναφορά SEO Σελίδων Προορισμού χρησιμοποιώντας την “Όψη Τεχνικού” θα πάρετε την πλήρη αναφορά, μαζί με τις ειδοποιήσεις που υπάρχουν πάνω από το τραπέζι δεδομένων. Είναι υπερβολικά χρήσιμο για τον τεχνικό να μπορεί να δει αν υπάρχει κάποια ανακατεύθυνση, ένα πρόβλημα με μία canonical σελίδα ή μία ετικέτα NOINDEX που δεν έχει αφαιρεθεί.

 

Σημειώστε πως αν χρησιμοποιείτε Ενοποιημένες Αναφορές, μπορείτε να μην κάνετε τσεκ την επιλογή “Απόκρυψη λεπτομερειών…”, ώστε να λάβετε την “Όψη Τεχνικού” στην αναφορά SEO Σελίδων Προορισμού.

 

Αν προσφέρετε πρόσβαση μόνο για ανάγνωση των δεδομένων στον τεχνικό σας, βεβαιωθείτε πως οι ρυθμίσεις αναφορών είναι προκαθορισμένες στην “Όψη Τεχνικού” για το εργαλείο SEO Ανάλυσης.

1. Πηγαίνετε στη Διαχείριση Χρηστών και πατήστε το εικονίδιοο των ρυθμίσεων δίπλα στον λογαριασμό χρήστη του τεχνικού σας για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις.

2. Έπειτα πατήστε στον σύνδεσμο “Χρήστες -> Διαχείριση Χρηστών -> Διαχείριση συνόλων αναφορών” για να δείτε μία λίστα με τα σύνολα αναφορών σας.

 

3. Μόλις μπείτε, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του συνόλου αναφορών, και διαλέξτε μία όψη για το εργαλείο SEO Ανάλυσης. Πατήστε Διαμόρφωση για να το αλλάξετε στην “Όψη Τεχνικού”.

 

Έλεγχος Ποιότητας Backlink (Backlink Quality Check)

Αναβαθμίσαμε το εργαλείο Προφίλ Συνδέσμων Ανταγωνιστών με αναλυτικά ιστορικά δεδομένα για απαραίτητους δείκτες επίδοσης στα backlink προφίλ που προσφέρει η Majestic με τη Moz.

Μία ματιά στα μίνι-γραφήματα σαν δίνει μία γενική ιδέα για το πως έχει αλλάξει η αυθεντία (authority) της ιστοσελίδας σας χρονικά, σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας. Πατήστε ένα από τα γραφήματα για να δείτε μία αναλυτική αναφορά.

 

Επίσης, καθώς ξέρουμε πόση αξία δίνετε στην ανάλυση των ανταγωνιστών σας, αυξήσαμε το διαθέσιμο αριθμό ανταγωνιστών από 4 σε 10, για όσους διατηρούν custom πλάνο στην πλατφόρμα IP SEO Tools.

Παρακολούθηση Κατατάξεων (Rank Tracking)

Αναβαθμίσαμε την Αναλυτική αναφορά ώστε να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες. Από εδώ και πέρα, θα μπορείτε να δείτε το URL του καλύτερου αποτελέσματος για κάθε τύπο αποτελέσματος.

 

Ανάλυση Ιστοσελίδας (Web Analytics) & Google Search Console

Προσθέσαμε ένα χρήσιμο πάνελ περιήγησης στα εργαλεία Ανάλυσης Ιστοσελίδας και Google Search Console, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε εύκολα μεταξύ των όψεων των αναφορών.

 

Επισκόπηση Συμβάντων (Journal of Events)

Η παρακολούθηση των αναβαθμίσεων του Google αλγορίθμου έγινε πολύ πιο εύκολη με την προσθήκη έμφασης στα συμβάντα που δεν έχετε διαβάσει. Αν υπάρχουν μη αναγνωσμένες αναβαθμίσεις, θα δείτε ένα κυκλικό αριθμό στο κουμπί εμφάνισης συμβάντων.

 

Πατήστε πάνω για να επεκτείνετε το πεδίο επισκόπησης συμβάντων. Θα δείτε τα μη αναγνωσμένα συμβάντα σημειωμένα με μία πορτοκαλί τελεία.

 

Κέντρο Βοήθειας (Help Center)

Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια με τα εργαλεία μας, το Κέντρο Βοήθειας είναι στις υπηρεσίες σας (όπως και εμείς). Κάναμε το Κέντρο Βοήθειας πιο έξυπνο για να βεβαιωθούμε πως θα βρείτε την σωστή απάντηση στο ερώτημά σας.