Menu

Κέντρο Βοήθειας IP SEO Tools

Στατιστικά Facebook

Υποστηρίξτε το Social Media marketing με αξιόπιστα δεδομένα. Εδώ θα βρείτε όλα τα θέματα που είναι δημοφιλή στο κοινό σας, ώστε να διαμορφώσετε τις αναρτήσεις σας ανάλογα, και να τραβήξετε την απαραίτητη προσοχή που θα σας χτίσει μία βάση πιστών πελατών.

Περισσότερα για το εργαλείο Στατιστικών Facebook

 • Πως μπορώ να συνδέσω την Facebook Σελίδα της Επιχείρησής μου;

  Αφού συνδεθείτε στην υπηρεσία, παρακαλώ μεταβείτε στο Μενού Εργαλείων και απο εκεί στα Δεδομένα Social Media, επιλέξτε τα Στατιστικά Facebook και μετά επιλέξτε την Απήχηση Σελίδας ή τα Δημογραφικά Στοιχεία. Συνεχίστε με το κουμπί Σύνδεση με Facebook Σελίδα.

  Σημείωση: αν συνδέσετε αρκετές Facebook Σελίδες μέσα στον λογαριασμό σας, τα δεδομένα για όλα αυτα θα περιλαμβάνονται σε μια αναφορά μορφής PDF, στην εξαγωγή και/ή σε email αναφορά (όταν θα θέλετε να στείλετε ή να κατεβάσετε μια αναφορά χρησιμοποιήτε την επιλογή Εξαγωγή).

  Το εργαλείο της Απήχησης Σελίδας σας παρέχει τα δεδομένα δημοτικότητας των σελιδών σας. Θα έχετε την ικανότητα να δείτε πόσο γρήγορα μεγαλώνουν οι δικτυώσεις σας στο Facebook, να μάθετε τι είδους αναρτήσεις θα ωθούσαν χρήστες σε συζητήσεις πάνω σε αυτές και αν οι αναγνώστες σας κρύβουν αναρτήσεις σας από τα χρονολόγια τους. Αυτή η πληροφορία είναι απαραίτητη για να δώσετε τις σωστές προτεραιότητες, να δημιουργείτε όλο και καλύτερο περιεχόμενο, και να αναπτύξετε σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα κοινωνικής δικτύωσης.

  Στο εργαλείο Δημογραφικά Στοιχεία θα ανακαλύψετε την ηλικία και το φύλο του κοινού σας, ώστε να μπορείτε να τελειοποιήσετε το μύνημά σας. Χρησιμοποιήτε πάντα την γλώσσα που χρησιμοποιούν οι αναγνώστες σας. Τα Δημογραφικά Στοιχεία εν ολίγης σας βοηθάνε να συνδεθείτε με τοπικούς πελάτες και να κρατήσετε ευχαριστημένους τους ήδη υπάρχοντες.

 • Μπορώ να παρακολουθώ την δημοτικότητα του προσωπικού μου προφίλ στο Facebook;

  Όχι, τα προσωπικά προφίλ δεν παρακολουθούνται από το εργαλείο Στατιστικά Facebook.

  Κάθε λογαριασμός στο Facebook μπορεί να έχει ένα προσωπικό προφίλ και να διαχειρίζεται πολλαπλές σελίδες ταυτόχρονα. Τα προσωπικά προφίλ δεν είναι διαφημιστικής χρήσης και αντιπροσωπούν μεμονωμένα πρόσωπα. Οι Facebook Σελίδες, αντιθέτως με τα προσωπικά προφίλ, παρέχουν εργαλεία για επιχειρήσεις, επωνυμίες και οργανισμούς.

  Μόνο οι Facebook Σελίδες μπορούν να παρακολουθούνται μέσω του εργαλείου Στατιστικά Facebook. Τα Στατιστικά Facebook σας παρέχουν πληροφορίες για την επίδοση της Facebook Σελίδας σας όπως επίσης δημογραφικά δεδομένα για το κοινό σας και το πως οι ανθρωποι αντιδρούν στις αναρτήσεις της σελίδας σας. Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις σελίδες που διαχειρίζεστε στο εργαλείο Απήχηση Σελίδας και στο Δημογραφικά Στοιχεία.

 • Πως μπορώ να παρακολουθώ τις συζητήσεις στο Facebook αποτελεσματικά;

  Ο ευκολότερος τρόπος να παρακολουθείτε το κοινό σας στο Facebook είναι με τη χρήση του εργαλείου Σχετικές Δημοφιλείς Αναρτήσεις.

  Για να το ρυθμίσετε, μεταβείτε στο εργαλείο Δεδομένα Social Media > Στατιστικά Facebook > Σχετικές Δημοφιλείς Αναρτήσεις.

  Αφού γίνει αυτό, προχωρήστε στις Ρυθμίσεις πάνω δεξιά Σελίδες υπό Παρακολούθηση. Μπορείτε να προσθέσετε μέχρι και 5 σελίδες που είναι δημοφιλείς στον κλάδο σας. Ας πούμε, ποροσθέστε 4 ανταγωνιστικές σελίδες και την δικιά σας για να συγκρίνετε την δημοτικότητα.

  Ως αποτέλεσμα θα δείτε ποιες αναρτήσεις και θέματα συζητήθηκαν και κοινοποιήθηκαν περισσότερο. Αυτό θα σας καθοδηγήσει στο τι χρειάζεται το κοινό σας από εσάς. Μη διστάσετε να επεμβείτε σε συζητήσεις και να τραβήξετε την προσοχή των υποψήφιων πελατών σας. Ειδάλλως, μπορείτε να ξεκινήσετε τις δικές σας συζητήσεις στα social media ή το blog σας. Δείξτε και την άλλη πλευρά του νομίσματος, πείτε κάτι καινούριο και αμφιλεγόμενο, δείξτε την αυθεντία σας στον κλάδο σας με κάθε ευκαιρία. Απλά δείτε τι είναι αυτό που ζητάει το κοινό σας και εκπληρώστε το.

 • Ποιός είναι ο σκοπός του εργαλείου Σχετικές Δημοφιλείς Αναρτήσεις;

  Το εργαλείο Σχετικές Δημοφιλείς Αναρτήσεις θα σας δώσει μια χείρα βοηθείας την ανάπτυξη του SMM (Social Media Marketing). Θα σας αποκλαύψει τα ενδιαφέροντα του κοινού σας και θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με πιθανούς πελάτες ενώ ταυτόχρονα θα κρατήσετε ευχαριστημένους τους ήδη υπάρχοντες.

  Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σελίδες υπό Παρακολούθηση και προσθέστε έως και 5 Facebook Σελίδες των πιο επιτυχημένων του κλάδου σας και των ανταγωνιστών σας. Αφού φτάσετε στην Αποθήκευση η σάρωση θα ξεκινήσει αυτόματα.
  Μέσα σε λίγα λεπτά θα ξέρετε τι είδους περιεχόμενο οδηγεί στην δέσμευση των αγοραστών. Οι δημοσιεύσεις με τις περισσότερες αντιδράσεις, σχόλια και κοινοποιήσεις θα εμφανίζονται πρώτες στην αναφορά. Κάνετε σοφή χρήση αυτών των πληροφοριών και θα σας αποφέρει ραγδαία εξάπλωση στα social media.

 • Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το εργαλείο Απήχηση Σελίδας;

  Το εργαλείο Απήχηση Σελίδας θα σας δείξει τι είδους περιεχόμενο οδηγεί σε σχόλια, αντιδράσεις και κοινοποιήσεις. Θα καταφέρετε να ορίσετε σωστές προτεραιότητες, να δημιουργήσετε καλύτερο περιεχόμενο και να οδηγήσετε τη σελίδα σας σε μεγάλη κοινωνική ανάπτυξη.

  Μετά τη σύνδεση στα Στατιστικά Facebook θα μπορείτε να αναλύσετε τις τάσεις δημοτικότητας της Facebook Σελίδας σας με μια ματιά. Με λίγα λόγια θα μπορείτε να συγκρίνετε εβδομαδιαίες αποδόσεις της επίδοσής σας σχετικά με την αλληλεπίδραση των χρηστών. Η εβδομαδιαία ανάλυση είναι προεπιλεγμένη, διότι τα social media αλλάζουν γρήγορα και οι Facebook δημοσιεύσεις είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Αν θέλετε να αναλύσετε τάσεις για 2,3, ή 4 εβδομάδες, επιλέξτε την κατάλληλη χρονική συχνότητα.

  • Η στήλη Like Σελίδας δείχνει την σύγκριση των ακόλουθων στην πάροδο του χρόνου.
  • Η στήλη Αρνητικές αντιδράσεις σελίδας δείχνει πόσες φορές αφαίρεσαν like ή έκρυψαν ανάρτησή/σελίδα σας από το χρονολόγιό τους.
  • Η στήλη Εμφανίσεις σελίδας δείχνει πόσες φορές έχουν δεί τις αναρτήσεις σας χρήστες του Facebook.
  • Η στήλη Αλληλεπιδράσεις αναρτήσεων είναι το σύνολο των αντιδράσεων (like, love, wow, haha, sad, angry), σχολίων και κοινοποιήσεων των αναρτήσεων της σελίδας σας για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σε σύγκριση με την προηγούμενη.

  Θα αναφέρεται επίσης η δημοτικότητα των δημοσιευμένων αναρτήσων, καθ’ όλη τη διαρκεια της επιλεγμένης περιόδου.

 • Πως θα με βοηθήσει το εργαλείο Δημογραφικά Στοιχεία στο Social Media Marketing;

  Το εργαλείο Δημογραφικά Σελίδας θα σας βοηθήσει να τελειοποιήσετε το μήνυμά σας στα social media, σύμφωνα με την τοποθεσία του κοινού σας, την ηλικία και το φύλο.
  Το γράφημα Ηλικία και φύλο κοινού δείχνει την κατανομή θυληκών και αρσενικών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων. Μέσω του Τοποθεσίες κοινού μπορείτε να μάθετε για την καταγωγή των αναγνωστών σας. Τέλος μέσα από το Γλώσσες κοινού θα δείτε τις γλώσσες που χρησιμοποιούν.